вівторок, 8 квітня 2014 р.

Корупція в Тернополі на прикладі майданчика

         
          В 1947 році (з свідчень очевидців) за сприянням одного з керівників Обкому Компартії України,  Кудінової О.І., був створений, перший в післявоєнному Тернополі, дитячий майданчик. На якому аж до травня 2012 року можна було почути дитячий сміх різних вікових груп. Тут бігали в футбол,грали в волейбол, бадмінтон , займались спортом підлітки, грались у пісочку та гойдались на гойдалках зовсім маленькі дітки. Спортивно – дитячий майданчик об`єднував дітей з вулиць Гнатюка, Котляревського, Ясна, Броварна та За Рудкою (частково).


          6.07.12 року сесія  Тернопільської міської ради в своєму рішенні за №6/22/66 надає гр. Ваврику П.І. дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,0750 га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою Гнатюка,

          Вже  5.10.2012 року сесія Міської ради в своєму рішенні за №6/25/43 враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА:
         «1.Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0702га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою вул. Гнатюка гр. Ваврику Петру Івановичу.
           2.Передати гр. Ваврику Петру Івановичу  безоплатно у приватну власність земельну ділянку площею 0,0702га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою вул. Гнатюка.»


         Хочу викласти факти, які передували цим подіям:
         8, 10 та 11 травня 2012 року працівниками ТОВ «КК «КомЕнерго-Тернопіль» Сектор-2  був проведений повний демонтаж обладнання спортивно - дитячого майданчика по вул.Гнатюка.

        Після звернення в Прокуратуру м.Тернополя  та  Інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю у Тернопільській області,  остання у своєму листі за №01-15/1303 від 18.06.12 відповідає на звернення громадян: «Згідно акта від 29.09.2011 року затвердженого директором ТзОВ  «КК «КомЕнергоТернопіль»,  комісією прийнято рішення про перенесення обладнання дитячого майданчика по вул. Ак.Гнатюка, на прибудинкові території зазначеного підприємства по вул.За Рудкою,1, вул.Котляревського,1 (які розміщені поряд з вул. Ак. Гнатюка). Дитячий майданчик був знищений невідомими особами,  майданчик знаходився в незадовільному стані.»


      

               Даю роз`яснення щодо вищевказаного:

         Дитячий майданчик по вул. За Рудкою,1, це майданчик площею приблизно  210 м2,  що знаходиться у дворі багатоповерхового дома на   62-і квартири  (фотографія додається), почав функціонувати з момента введення в експлуатацію вказаного будинка, і може задовільнити потреби виключно жильців цього будинку і не більше.
         Дитячий майданчик по вул. Котляревського,1, це дитячий майданчик площею приблизно 330м2, що знаходиться у дворі двох багатоповерхівок сумарною кількістю квартир – 64. Також призначений для жильців цих будинків (фотографія додається).
            Площа двох зазначених майданчиків в сумі менша за площу зруйнованого спортивно-дитячого  майданчика по вул. Гнатюка, а це означає, що діти вулиць Гнатюка, Котляревського, Ясна, Броварна та За Рудкою  повністю залишились напризволяще,тобто без місця гри та  відпочинку. Але це ще не все. Два зазначені вище дитячі майданчики є виключно дитячими. А наш майданчик був ще і спортивний.
             Тобто давав можливість і підліткам , і звичайно,  дорослим займатись фізкультурою. А також людям похилого віку відпочивати на заслуженому відпочинку – всім було достатньо місця.
          Обладнання нашого спортивно – дитячого майданчика ні на які майданчики не переносилося, нова територія під майданчик не виділялась – по-перше немає вільної території,  по-друге- земля мікрорайону Новий Світ – це найдорожча земля в спальних районах м.Тернополя, і будь – який вільний «клаптик» землі був би вже забудований, т.я.  жити в нашому мікрорайоні – не тільки зручно, але і затишно ( в двох кроках парк ім..Т.Г.Шевченка і центр міста).

           Обладнання нашого спортивно – дитячого майданчика було перероблене на паркан по  вул.Березова,11. На стовпчику чітко видно кольори фарби, яка використовувалась на дитячому майданчику. Причому обладнання знаходилось в доброму стані, тому і використане повторно. Додаю фотографію того, який вигляд  мав  спортивно-дитячий майданчик до факту, його повного знищення. Фотографія обладнання спортивно-дитячого майданчика перед яким КК «КомЕнерго-Тернопіль» спочатку поставив баки для сміття, чим порушив санітарні норми, а потім ініціював утворення стихійного сміттєзвалища. (Для чого?)
.          Тоді ми відстояли своїх дітей і смітник було забрано від спортивно – дитячого майданчика.


           Що дає ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль» його позиція непричетності до знищення?-
            Можливість  зрізане обладнання спортивно-дитячого майданчика не ставити на баланс, а значить використовувати на власний розсуд - керівнику ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль»-Кравцю І.Д.



         Що дає ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль»  та Міській раді знищення обладнання спортивно-дитячого майданчика ? -
         Можливість для комісії міської ради з  питань містобудування, природокористування, приватизації, продажу та оренди землі почати виробляти дозвільні документи на відчуження землі. Що і було зроблено.
        Держкомзем та  інші дозвільні організації при виїзді на спортивно-дитячий майданчик бачили пустир. Тому в  діях ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль 2», в особі Кравця І.Д. та голови комісії міської ради з питань містобудування, природокористування, приватизації, продажу та оренди землі –Гладкого М.П. чітко простежуються дії за попередньою змовою.
       До речі, після того як Ваврик П.І. став новим власником землі, працівники     ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль»  встановили на території спортивно-дитячого майданчика одну качелю та пісочницю.  Постає питання для чого? Відповідь доволі проста: приховати аж до 03.03.2014 року факт незаконного відчуження території спортивно - дитячого майданчика.
           Це підтверджує відповідь Міської ради за №3902/02 від 30.05.13 року : «Додатково інформуємо, що земельна ділянка на якій розміщений дитячий майданчик за адресою вул.Академіка Гнатюка станом на сьогоднішній день не відноситься до прибудинкової території жодного із житлових будинків комунальної власності та не перебуває на балансі ТзОВ «КК «КомЕнергоТернопіль 2».
           Якщо згідно рішення сесії від 05.10.2012 територія спортивно-дитячого майданчика вже належала Ваврику П.І. то постає питання , чому заступник міського голови - Стемковський В.В.  на питання по суті п.3  звернення громадян   « У кого на балансі перебуває дитячий майданчик по вул. Ак. Гнатюка на даний час (квітень 2013 року) – відповідає вище вказаним чином, приховавши факт незаконного  відчуження ділянки.

         Деякі факти з біографії  Ваврика Петра Івановича:
ніколи не проживав і не був членом громади м.Тернополя, а в даний час  проживає у власній оселі в селі Жилинці Борщівського району Тернопільської області,
одружений на - Ваврик Марії Петрівні, 1958 р.н., дівоче прізвище Гладка - старшої сестри Гладкого Михайла Петровича, 1963 р.н,  депутата  міської ради, члена Всеукраїнського об'єднання "Свобода", підприємця.

         Згідно п.1 в)  ст.4  Закону України  «Про засади запобігання і протидії корупції» , Гладкий Михайло Петрович , є суб`єктом відповідальності за корупційні правопорушення оскільки, він є посадовою особою  місцевого самоврядування.
         Починаючи з 2010 року Гладкий М.П. очолює постійну комісію Тернопільської міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі , висновки, якої були враховані   5.10.2012 року сесією Міської ради  за №6/25/43  ( при прийнятті рішення  п. 2. - Передати гр. Ваврику  Петру Івановичу  безоплатно у приватну власність земельну ділянку площею 0,0702га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою вул. Гнатюка) , і одночасно виступає близьким родичем, т.я. -. Ваврик П.І. має спільне майно зі своєю  дружиною (рідною сестрою Гладкого М.П.), чим порушує  п.4.ст.6  щодо обмеження використання службового становища , а зокрема  неправомірного  надання  переваги фізичним або юридичним особам у зв'язку з підготовкою проектів, виданням нормативно-правових актів та прийняттям рішень, затвердженням (погодженням) висновків.

           Оскільки виникає конфлікт інтересів ( ст.14 п.1.1) - суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень. 
           Гладкий  М.П. мав би  самоусунутись  не тільки в цьому випадку, але і при призначенні його членом комісії , на меті якої стоїть вирішення конфліктної ситуації, яка склалась через будівництво на території спортивно-дитячого майданчика  за адресою вул. Гнатюка , яка створена  згідно  розпорядження Міського голови від 14.03.2014 за №101
           Комісія ще не завершила свою роботу,але не буде важко уявити ,яке рішення вона винесе.
          20.03.2014 о 16.00 біля дитячого майданчика відбулися збори працівників КК «КомЕнерго-Тернопіль» з жителями вулиці Гнатюка, на яких був присутній  і керівник, цієї організації – Кравець Ігор Дмитрович, який при всій громаді та запрошеному журналісту газети «20 хвилин» зробив заяву, що демонтаж обладнання спортивно-дитячого майданчика його працівниками не проводився, і все обладнання, яке тут було з минулих років – це одна качеля та пісочниця, які ми можемо  бачити тепер.
                Враховуючи вище наведене ми приходимо до висновку, що 8,10 та 11 травня 2012 року працівники КК «КомЕнерго-Тернопіль»    здійснили таємне викрадення майна спортивно-дитячого майданчика по вул.Гнатюка за попередньою змовою.



                Таким чином,  в діях перелічених вище посадових осіб присутні  ознаки  корупційної діяльності, які в своїй сутності носять антинародний характер, але дають можливість «законним» шляхом вчиняти  незаконні дії, порушуючи ПРАВА ДІТЕЙ, порушуючи Конституцію України.
                 НЕБАЙДУЖІСТЬ – це єдиний шлях щоб зупинити злочинців, не дати , щоб їхні дії набирали все більших і більших обертів.
                  Злочинці забирають дитинство у дітей, надію у підлітків і віру у дорослих.
                 НЕБАЙДУЖІСТЬ – це наша зброя, це наш прапор, це наша сила.

          ПРИЄДНУЙСЯ ДО НЕБАЙДУЖИХ ТА БУДУЙ СВОЄ МАЙБУТНЄ !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар