понеділок, 20 серпня 2018 р.

121 об’єднана громада готова до перших виборів

На призначення Центральною виборчою комісією перших виборів голів громад та місцевих депутатів чекає вже 121 об’єднана територіальна громада (ОТГ). До складу цих ОТГ увійшли 511 громад - сільських, селищних, міських рад. Ще 55 громад приєдналися до 37 з вже існуючих ОТГ і теж готові до виборів.
«У громадах, які об’єдналися чи приєдналися і чекають на перші вибори, мешкає 1 мільйон 318 тисяч людей. Вони підтримали реформу, об’єдналися, а отже хочуть, щоб зміни у їхніх селах і містах нарешті почались, як це відбувається у вже створених 705 об’єднаних громадах. Ніхто і ніщо не має стати їм на заваді», - зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

Він також підкреслив, що обов’язок усіх, хто причетний до процесу формування спроможних громад, «ще у цьому році забезпечити людям можливість реалізувати своє конституційне право обирати місцеву владу».

За словами, В’ячеслава Негоди, вибори в ОТГ мають відбутися цього року, щоб нові громади потрапили до розрахунків держбюджету на 2019 рік і з 1 січня перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державою.



Як відомо, ЦВК знайшла причину не призначали вибори в ОТГ на жовтень цього року, але вони ще можуть відбутися улистопаді чи грудні.

Немає коментарів:

Дописати коментар