неділю, 25 вересня 2011 р.

Владу Тернопільщини хочуть змусити звітувати за кожну витрачену копійку


Владу Тернопільщини хочуть змусити звітувати за кожну витрачену копійку. Відповідний проект розробили місцеві громадські організації. Підтримали ініціативу розробників і окремі депутати Тернопільської обласної ради, оскільки сьогоднішньою звітністю місцевої влади вони також не задоволені.

Назар Яворський депутат облради: «Особисто мене, і я думаю, що багатьох, той порядок звітування, який існував до сьогоднішнього дня, не влаштовує».
Запропонований порядок публічного оприлюднення інформації винесуть на сесію обласної ради. Щоб проект не прийняли «для галочки», народ мусить навчитися вимагати у влади звітів, впевнені розробники документу. Якщо посадовець такої інформації не дає, потрібно звертатися в суд.
Володимир Ханас, керівник громадської організації: «Яким чином заставити? Я перед тим сказав: «Суд»».
За словами депутатів, які підтримали проект, місцева влада оприлюднює витрати із держбюджету в загальному. Скільки із зазначеного мільйона на медицину пішло на закупівлю вати, а скільки – на лікувальні апарати, не уточняють. Не говорять також, на що витрачають залишки із виділених коштів. Але чому депутати-«свободівці» не мають впливу на своїх же однопартійців і скільки ще повноважень потрібно партії, щоб покращити звітність посадовців, місцеві обранці говорити не захотіли.
Журналісти звернули увагу на те, що у своїх прес-релізах «свободівці» дуже часто вживають термін «антиукраїнська влада». Тому вони спитали, якої влади їм ще потрібно, щоб навести лад у Тернополі та області.
Олег Сиротюк, депутат облради: «Я би все ж таки повернувся до теми прес-конференції. А якщо є потреба, щоб я дав окремо інтерв’ю – я готовий його дати».
Запропонований проект про публічне оприлюднення місцевою владою інформації про бюджетні витрати – не остаточний. Свої побажання та зауваження можна пропонувати, поки документ не затвердить обласна рада.

Немає коментарів:

Дописати коментар