понеділок, 5 вересня 2011 р.

Конкурс “Влада - друг бібліотеки”

Конкурс «Влада – друг бібліотеки» оголошується з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек з метою заохотити ефективну співпрацю бібліотек та органів влади задля розвитку місцевих громад і підтримки цінностей громадянського суспільства, а також відзначити важливу роль бібліотечних закладів для суспільства і показати їхню значущість як безкоштовних та публічних центрів інформації, що користуються довірою населення.
Конкурс проводиться Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» за підтримки Української бібліотечної асоціації та Міністерства культури України.
До участі в конкурсі запрошуємо бібліотекарів з публічних бібліотек України. Бібліотекар-учасник має подати творчу роботу – коротке есе (до 200 слів), що висвітлює ефективну діяльність і конкретні приклади підтримки якогось одного представника органів влади. Бібліотекарі можуть номінувати представників законодавчих та виконавчих органів влади, які відзначилися як лідери у сприянні розвитку бібліотек та місцевих громад. Кожен працівник публічної бібліотеки може номінувати посадовця національного або обласного/районного/міського/сільського рівня. Тобто, одна бібліотека може подати кілька есе.

На посадовців-переможців конкурсу чекають грамоти та відзнаки від Міністерства культури України і програми «Бібліоміст». Бібліотекарі-автори есе, які переможуть у конкурсі, отримають заохочувальні призи. Бібліотекарі-автори творчих робіт та посадовці будуть залучені до подальших заходів з професійного розвитку та отримають можливості участі у грантових ініціативах програми.

Порядок організації та проведення конкурсу:

Немає коментарів:

Дописати коментар