середу, 21 вересня 2011 р.

Влада і молодь будуть звітувати перед тернополянами

16 вересня в сесійній залі міської ради відбувся другий круглий стіл з циклу «Формування спільного бачення розвитку молодіжного руху в Тернополі». За мету учасники ставили дізнатись як працює профільне управління, яке відповідає за молодь, а також напрацювати рекомендації щоб краще разом працювалось.
Участь в роботі круглого столу взяли представники 17 громадських організацій, начальник профільного управління і його заступник.

Для ефективної співпраці влади та громадських молодіжних організацій, на думку учасників, потрібно наступне:

● Оприлюднювати щорічний звіт діяльності профільного управління та молодіжних громадських організацій,
● Залучати лідерів молодіжних організацій до розробки міських програм, що стосуються молоді,
● Регулярно проводити ярмарки молодіжних організацій,
● На конкурсній основі надавати молодіжним організаціям в безоплатне користування, або користування на пільгових умовах приміщення, що належать громаді міста для здійснення статутної діяльності,
● Для швидкої комунікації створити googlegroups в яку увійдуть керівники молодіжних організацій та працівники профільного управління,
● Регулярно проводити зустріч міського голови з молоддю.

Важливою складовою стане прийняття Положення про міську молодіжну раду, проект якого розроблено та внесено на розгляд робочої групи з розробки Статуту територіальної громади міста Тернополя. Міський  голова Сергій Надал зокрема відзначив, що від того, наскільки молодь візьме участь в обговоренні Положення та внесе свої поправки та доповнення чимало заленжатиме розвиток молодіжного рухув нашому місті.

Дані ідеї будуть опрацьовані та представлені міському голові Тернополя Сергію Надалу під час проведення третього круглого столу з циклу «Формування спільного бачення розвитку молодіжного руху в Тернополі».

Немає коментарів:

Дописати коментар