пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Олександра Матвійчук : Хто організовує #SaveOlegSentsov ?


Півтора тижні тому я написала заклик доєднатися до глобальної акції #SaveOlegSentsov та розіслала своїм друзям. Вони сконтактували мене із своїми. А вже буквально через день нас почали самі знаходити небайдужі люди, які хотіли допомогти Олегу Сенцову та іншим політв’язням.

Ці півтора тижні нас постійно питали, хто є організатором глобальної акції #SaveOlegSentsov. Відповідаю.
Організаторами глобальної акції #SaveOlegSentsov є координатори акцій в різних містах по всьому світу. Хтось організовує акції на підтримку політв’язнів роками, а когось ми сконтактували із більш досвідченими координаторами, бо це буде їхня перша акція. Хтось проводить зібрання на центральній площі міста, а хтось буде виходити на одиночні пікети, бо в їхній країні усі колективні зібрання заборонили. У списку міст, які доєдналися до нашого заклику, вже зараз близько 30-ти країн. І він постійно росте. Тільки в Німеччині червону картку Кремлю будуть виставляти 7 міст.
Організаторами глобальної акції #SaveOlegSentsov є близько 600 людей, які залишили свої контакти в анкеті учасника кампанії та запропонували нам свою допомогу. Переклади різними мовами, статті у ЗМІ, візуальні матеріали акції, банери, відео ролики, тексти кампанії, поширення інформації в соцмережах – усе це їх добровільний внесок. І тільки так це працює. Бо коли координатори в одному із міст не змогли надрукувати плакати акції, то для них їх зробили люди, які працюють в друкарні, і самі відправили усе необхідне в інше місто поштою.
Організаторами глобальної акції #SaveOlegSentsov є кілька ініціативних груп, які працюють за різними напрямками – стратегія, документи, адвокація, комунікація із координаторами, дизайн, переклади, соціальні сторінки кампанії, організація акції у своєму місті тощо. До них входять незнайомі раніше між собою люди із різних куточків світу. Серед них є наші російські колеги, мужність яких я хотіла б підкреслити окремо. Звернення учасників глобальної акції #SaveOlegSentsov теж результат спільної роботи: https://bit.ly/2Jghbw3 Його текст буде звучати на акціях 1-3 червня у різних містах світу та потрапить на стіл канадському міністру закордонних справ, депутатам ізраїльського кнесету, високопосадовцям Ватикану та іншим очільникам різних держав.
Тому в організаторів глобальної акції #SaveOlegSentsov сотні обличь по всьому світу від Канади до Австралії. Це люди, які організовують, творять, пишуть, малюють, підтримують, допомагають, беруть на себе відповідальність. І що найважливіше, не лишаються в стороні, не опускають руки, не піддаються зневірі. Бо знають, що зрештою спільними зусиллями ми переможемо! Але для цього доведеться добре попрацювати.

Немає коментарів:

Дописати коментар