понеділок, 4 червня 2018 р.

Сестра Сенцова звернулася до учасників акції #SaveOlegSentsov


Сестра Олега Сенцова Наталія Каплан звернулася до учасників глобальної акції #SaveOlegSentsov (пряма мова наведена вкінці цього посту)
А ми звітуємо про проміжні результати її проведення. А також готуємося до подальших спільних дій.
Звіт буде дуже стислий. Ми досі зводимо усю інформацію. Нам пишуть люди із міст, яких не було у нашому переліку, але вони провели спільні акції у ці дні. У багатьох містах, де демонстрації не були заплановані, люди вийшли на одиночні пікети.
Звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів закликали європейські та американські політики. Про це написали закордонні медіа. Масштаби глобальної акції #SaveOlegSentsov вражають. Це вже більше 80-ти міст на різних континентах.
У самій Росії відбулися ряд затримань учасників акцій. На жаль, вже є перші адміністративні арешти. Активістів Асана Мумджи та Марію Кожеватову, яких взяли із плакатом в підтримку Олега Сенцова у Санкт-Петербурзі, засудили до 9-ти та 15-ти діб арешту за порушення порядку проведення публічних заходів. За їх справу взялися наші колеги із ОВД-Инфо та російські правозахисники.
Паралельно усі ці дні триває невидима адвокаційна робота. Наші друзі та партнери працюють в Брюсселі, Берліні, Парижі, Вашингтоні, Торонто, Ватикані та інших містах. Завдяки вашим зусиллям вони можуть сміливо говорити, що звільнення Олега Сенцова та інших політв’язнів вимагають люди по всьому світу. Це цілком і повністю заслуга ініціативних груп акцій #SaveOlegSentsov у різних містах, які підставили своє плече та витягнули їх організацію у доволі стислі терміни.
Звільнення політв’язнів – це робота вдовгу. Але часу у нас немає. Я не буду писати, скільки днів голодують Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Шумков, Олександр Кольченко, а також Станіслав Зимовець та Шура Буртін. Бо це вже просто страшно. Але я попрошу вас про одну нескладну дію.
Роздрукуйте та надішліть звернення глобальної акції #SaveOlegSentsov особистим листом політикам, парламентарям, міністру закордонних справ та іншим вищим посадовим особам країни, де ви проживаєте. Напишіть їм у твітері та фейсбуці із хештегшом глобальної акції #SaveOlegSentsov. Попросіть їх зробити усе можливе для звільнення українських політв’язнів.
Звернення на 7-и мовах за посиланням https://tinyurl.com/yd6qfsjo
Окремо прошу сконтактувати із нами колег у Канаді. Є одна справа 
І наостанок звернення від сестри Олега Сенцова Наталья Каплан до тисяч небайдужих людей, завдяки яким відбулася глобальна акція #SaveOlegSentsov:
“Привет всем неравнодушным! В последние дни по всему миру проходит акция в поддержку моего двоюродного брата Олега Сенцова. Хочу сказать вам всем огромное спасибо. Спасибо за то, что вышли. Спасибо, что нашли время и возможность поддержать. Спасибо, что не прошли мимо. А еще спасибо, что у вас нет того скептицизма, который убивает все хорошие начинания. Этот скептицизм называется «от меня все равно ничего не зависит». На самом деле, зависит! Зависит очень многое. Ведь если, мы все вместе будем кричать о несправедливости как можно громче, нас обязательно услышат. Так всегда происходит. Я надеюсь, что шум вокруг политзаключенных не стихнет, пока они все не окажутся на свободе. Разом та до кінця!”
Ми працюємо далі та готуємось до наступної спільної дії. Слідкуйте за оновленнями на сторінках кампанії:
Facebook: https://www.facebook.com/SaveSentsov/
Twitter: https://twitter.com/SaveSentsov
Telegram: https://t.me/SaveSentsov
Приєднатися до кампанії: https://bit.ly/2x46Qy6
п.с. на фото учасники акції #SaveOlegSentsov у Берліні 
Olexandra Matviychuk

Немає коментарів:

Дописати коментар