вівторок, 30 січня 2018 р.

Мінфін має негайно відкоригувати новий механізм відшкодування пільг та субсидій

Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖББ пільг та субсидій, наданих населенню на оплату ЖКП, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 04 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Підприємства галузі, ОСББ/ЖББ не повинні ставати заручниками ситуації – в цьому полягає принципова позиція Мінрегіону. Про це наголошено під час наради 26 січня 2018 року з представниками міністерств і відповідних служб під головуванням Віце-прем`єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

Новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖББ, який запроваджено з січня, має бути відкоригований і сприйнятним для усіх учасників розрахунків, а особливо для підприємств життєзабезпечення, ОСББ/ЖБК. За результатами наради Мінфіну надане відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації (Протокол додається).

Нагадаємо, наказом Мінфіну від 04.01.2018 № 1 введено в дію документ «Про затвердження Порядку проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків». Зазначені зміни Мінрегіон не погоджував, а навпаки подавав свої пропозиції задля недопущення побідного колапсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар