пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Заручники війни


Наш спільний проект із надзвичайними Радіо Свобода. Зроблений на основі матеріалів для фільму про полонених Донбасу, який зараз готуємо у форматі віртуальної реальності. Разом із колегами The Farm 51 ми об'їздили та відзняли у технології VR моторошні підвали на звільненій частині Донбасу. І записали розповіді наших героїв,
серед яких Ирина ДовганьIgor A. KozlovskyySerhiy LefterElena Rybak та інші мужні люди.
Кілька років ми працюємо над свідченнями жертв викрадень та катувань. Це дуже тяжкі історії. Часто люди, які до цього мовчали, довіряють її тобі в примарній надії на якусь відкладену в часі справедливість. А якщо і надії немає, то для того, щоб правда про війну була записана. І ти носиш в собі ці сотні непромовлених історій, і вже не можеш спокійно дивитися на багато буденних речей.
Найбільше фруструє неможливість це зупинити. Зараз ми покладаємо великі надії на успіх другого етапу обміну за формулою “74 на 29”. Але він стосується тільки тих людей, про яких відомо та які офіційно внесені в списки.
А мене турбує, що тільки в ОРДО за минулий рік кинули на підвал за підозрою в шпигунстві та державній зраді 246 людей. Ми не знаємо хто ці люди та в якому вони стані. Ця імплікована Росією практика терору для втримання контролю над регіоном продовжується. І ми маємо про це говорити на міжнародному рівні.
#WarPrisonersVR
Olexandra Matviychuk

Немає коментарів:

Дописати коментар