вівторок, 30 січня 2018 р.

По кому подзвін?



По кому подзвін? Сьогодні у суді відбудеться перше засідання у кримінальній справі проти голови Центру протидії Vitaliy Shabunin. Йому пред’явили обвинувачення у “побитті журналіста” попри те, що і правозахисники, і медійники публічно заявили про відсутність правових підстав для такої кваліфікації. Сам Віталій готовий нести відповідальність “по всій суворості закону”, але тільки за те, що вчинив, а “не те, що малює прокуратура”.

Насправді, є тільки одна причина, яка може пояснити зміну кваліфікації на статтю із більш суворим покаранням. 
Ця причина також пояснює більш ніж дворічну кампанію дискредитації Віталія Шабуніна та інших співробітників Центру протидії корупції за їхні розслідування корупційних дій вищих посадовців держави. 
А в ширшому контексті – і правки Чорновол, і обшуки у Пацієнти Українита Мережа ЛЖВ, і активізацію справи проти АвтоМайдан - AutoMaidanпісля акції біля маєтку генпрокурора, і жорстоке побиття харківського активіста Dmytro Bulakh і багато чого іншого.
На цю причину владі вже прямо тицнули в очі прямо під час минулорічної сесії ПАРЄ. Тоді парламентарі із 15 країн Ради Європи прийняли письмову декларацію та закликали владу України припинити політичне переслідування реформаторських організацій, зокрема, антикорупційної організації «Центр протидії корупції» та журналістів-розслідувачів: http://bit.ly/2nqQqb1
Отже, сьогодні 30 січня 2018 року о 14.30 відбудеться перше судове засідання у справі Віталія Шабуніна за адресою: м.Київ, вул.О.Кошиця, 5 каб. 103. 
Якщо можете – прийдіть.
Не можете, то щонайменше підтримайте колег із Центр Протидії Корупції твітами із хештегом #stop_pressing
По кому подзвін? “Не посилай питати, по кому дзвонять, дзвонять по тобі”.
Olexandra Matviychuk з Vitaliy Shabunin.

Немає коментарів:

Дописати коментар