пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Олександра Матвійчук: Чотири роки тому...


Чотири роки тому після ухвалення диктаторських "законів 16 січня" ми вийшли на прес-конференцію, на якій закликали громадян України “бойкотувати ці закони”.
На цьому відео Радіо Свобода я досить спокійна. Говорю, що ухвалення цього пакету - це вияв страху влади перед мирним протестом та оголошення війни громадянському суспільству. Але ми не збираємося капітулювати і тому закликаємо бойкотувати ці закони.

В цей час ми спали по 3-4 години на добу, абсолютно не знали, чого чекати далі, розробляли плани безпеки як діяти Євромайдану SOS, якщо відповідальних за напрямки запроторять за грати (і це у найкращому випадку);
в цей час нам вже почали масово дзвонити люди, яким було просто страшно. тож до нас доєдналася група психологів, аби відповідати на такі дзвінки;
а ще за кілька днів розпочнеться Грушевського, на очах у сотень тисяч беркут буде катувати людей на колонаді, вб’ють Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника;
а я буду говорити мамі Владислава Цілицького, яка випадково знайде побитого в “криваве місиво” сина в одній із лікарень, що вона йому зараз потрібна, тож має взяти себе в руки і не може собі дозволити знепритомніти.
Ось перелік людей, які винесли мирний протест за правові рамки і тим самим, зробили усе це можливим. Дехто досі в статусі народних депутатів.
І будьте певні, у 2019 році, сподіваючись на тотальну безвідповідальність та на нашу з вами коротку пам’ять, вони будуть пробувати знову прорватися до парламенту:
http://blogs.pravda.com.ua/authors/zhdanov/52da851197bb1/
Пост #ЄвромайданSOS від 16 січня 2014 року із стислим аналізом цих законів:
https://www.facebook.com/EvromaidanSOS/posts/357851507689198
Olexandra Matviychuk

Немає коментарів:

Дописати коментар