четвер, 6 жовтня 2011 р.

Івано-Франківськ має ще 150 тисяч гривень на розвиток ОСББ

«Створи ОСББ – стань господарем свого будинку» — під таким гаслом в Івано-Франківську відбулась зустріч представників влади міста із мешканцями мікрорайону «Набережна». На зустрічі були присутні чимало представників громадськості та відповідних посадових осіб, зокрема, секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик, представник Єдиного Розрахункового Центру (ЄРЦ) В.Дундяк, голова ОСББ «Набережна 24» Г.Пономаренко та депутати міської ради. 

Щоб повноцінно охарактеризувати стан галузі, Р.Марцінків розповів мешканцям про ті перешкоди, з якими сьогодні зіштовхується нова влада міста, адже, фактично 20 років реформа ЖКГ відкладалася до кращих часів, та й не було у керівників цілісного бачення виходу із проблемної ситуації. Сьогоднішній склад міської ради дозволяє повноцінно провести реформування житлового фонду міста, проте діалог із громадою, врахування її точки зору є найвагомішим етапом на шляху до успіху, інформує прес-служба міської ради. Попри наявність у мешканців окремих побоювань та скептичного налаштування, Б.Білик провів глибокий інформаційний аналіз прийнятої на 15 сесії міської ради «Програми сприяння створенню та функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на території міста Івано-Франківська». Мешканці мали змогу самостійно проводити паралелі існуючого стану галузі та пропонованого владою варіанту змін. Можливості створення громадськістю ОСББ дають значні переваги у питанні утримання свого будинку та його прибудинкової території. Сьогодні мешканцям пропонуються на вибір дві форми функціонування ОСББ: 1. коли створене ОСББ співпрацює із ЄРЦ, що виконує функції замовника та контролю за виконанням робіт; 2. коли мешканці створивши ОСББ самостійно утримують свій будинок. І перший і другий варіант дають жителям можливість створити власну управлінську структуру для вирішення проблем утримання будинку та прибудинкової території, а також самостійно визначати кошторис утримання свого житла. Так Г.Пономаренко розповів про дієвість цих форми організації, адже сам є головою ОСББ «Набережна 24». На сьогодні в місті Івано-Франківську вже функціонують 158 ОСББ і на сприяння їх створення до кінця 2011 року у бюджеті міста ще залишається понад 150 тисяч гривень, що є достатньою сумою для кількох десятків ОСББ. Тому влада закликає івано-франківців активніше проявляти ініціативу, що свідчить про її дієвість на конкретних прикладах.

Джерело: <a href='http://1043.com.ua/local-news/70152-vano-frankvsk-ma-she-150-tisyach-griven-na-rozvitok-osbb?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter'>© Західний полюс</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар