понеділок, 24 жовтня 2011 р.

Презентація української настільної стратегічної карткової гри «За Волю!»


Книгарня «Є» та осередок Пласту Національної скаутської організації України в Тернополізапрошують Вас  на презентацію унікальної української настільної стратегічної карткової гри «ЗаВолю яка відбудеться 24 жовтня.

Початок – о 16:00.

Історію виникнення гри  бере свій початок з 2004 року в Канаді  Ця гра вигадана пластуном Андрієм Водославським на пластовому таборі. Юним с припала до душі така історично-виховна розвага і вони, їхні батьки та інші пластові виховники настирливо наполягли на тому, щоб створити такий продукт на професійному рівні. Адже окрім звичайної розваги молодим людям гра несе просвітницький характер. Вона ілюструє, що УПА боролась не тільки проти загонів НКВД, але й проти фашиської Німечинни.
Так, вже у 2010 році перший тираж гри, що друкувався у Львові побачили українці Канади та США. Офіційно гру видало новостворене підприємство Андрія Водославського – «Painted Fox Productions» («Фарбований лис»). Не зважаючи на те, що гра «За Волю!» спершу поширювалась у колі діаспори, вона викликала неабияке зацікавлення і в Україні. Через це у 2011 році було віддруковано другий, невеликий тираж, який став вже більше адаптований для українського гравця. 
«Гра «За Волю!» лише для 2 гравців. В колоді 126 карт, в кожного гравця по 5 карт на руках. Принцип гри такий: вдарив – оборонив, не оборонив – втратив очки. Це є воєнна стратегія, а не воєнна гра,  Оскільки ніша саме українських настільних ігор в нашій державі не заповнена, гра «За Волю!» є чи не першою, яка висвітлює боротьбу українського народу за свою державність.

Немає коментарів:

Дописати коментар