вівторок, 17 червня 2014 р.

У парку продовжують будувати готель

Сьогодні близько 01 години ночі у Парку Національного Відродження, що по вулиці 15 Квітня, знову розпочались роботи по будівництву славнозвісного готелю.

Варто нагадати, що ділянку під забудову було виділено ще 23 листопада 2012 року на складання проекту землеустрою щодо відведення землі, площею до 0,600 га під будівництво готелю з закладом громадського харчування КП фірмі «Тернопільбудінвстзамовник» Тернопільської міської ради.


Першого разу вдалося призупинити будівництво. На сайті ТМР навіть з’явилась офіційна інформація, що будівництво готелю зупинено повністю. 30 квітня було дано доручення комунальному підприємству завершити роботу і привести територію у відповідність, аби там не було загрози життю для місцевих жителів.
Також пан мер підкреслив, що міськрада розпочинає роботу над комплексною програмою «Парки Тернополя», до якої Надал запрошував долучитись екологів, громадських активістів та жителів міста.
«На асфальтованому майданчику по вул. 15 Квітня зупинили будь-які будівельні роботи. Було дано доручення комунальному підприємству завершити роботи. Більше будівельних робіт там проводити не будуть, оскільки ЦЕ СУПЕРЕЧИТЬ НАШОМУ ПОДАЛЬШОМУ БАЧЕННЮ РОЗВИТКУ ПАРКОВИХ ЗОН МІСТА І ВОЛІ ГРОМАДИ», - наголошував 30 квітня Сергій Надал.
Та не зважаючи на це, роботи у парку сьогодні знову розпочали.
За ніч були вирито яму до 2,5 метрів. Також чітко видно контури, якою вона мала б стати, якби громадська організація «Наш рідний Тернопіль» спільно з  ГО «Майдан Тернопіль» та Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцію  не зупинили будівництво та не провели нічне чергування довколо території парку від посягань горезабудовників.
Також громадськими активістами було викликано правоохоронні органи, які до речі їхали більше 40 хвилин, люди змушені були тричі телефонувати їм. В результаті, було складено протокол. Наразі будь-які роботи призупинено. Територію продовжують охороняти активісти, адже міська влада знову  проявляє байдужість до громади Тернополя.
За словами правозахисників, забудовники порушили також  норми використання людської праці. Адже, по-перше, не можна проводити будь-які роботи у нічну пору, більше того, без належного освітлення. При необхідності виконання таких робіт працівникам мала б виплачуватись заробітна плата у подвійному розмірі.
Тому ГО «Наш рідний Тернопіль» буде вимагати відповіді на вищезгадані порушення у Держбудагроконтролю, Відділі Держземагенства у м. Тернопіль та Інституції праці та Гірпромнагляду щодо незаконних робіт.

ГО «Наш рідний Тернопіль».

Немає коментарів:

Дописати коментар