пʼятницю, 20 червня 2014 р.

Тернополяни допомагають військовим

На допомогу військовим, які проходять ротацію на Сході у Тернополі створили Обласний штаб національної оборони. До роботи Обласного штабу долучатимуться громадські активісти «Нашого рідного Тернополя», оскільки ми хочемо використати всі шанси, щоб вберегти життя наших військових.
      Вже сьогодні у наметі на Театральному майдані представники політичних партій та громадських організацій, які входять до складу Штабу, розпочнуть збирати продукти харчування, одяг, взуття, спецзасоби та кошти на спорядження для військових. Окрім цього у Штабі створять групи, які будуть збирати кошти на потреби вояків у приватних структурах міста.

       До громади Тернополя особисто звернулися керівники військових формувань області. Командир батальйону територіальної оборони Тернопільщини Ігор Ларін розповів, що готує своїх солдатів до виконання мобільних завдань без тилового забезпечення. Тому ці військові можуть обійтися без особливих побутових умов. Сьогодні у першу чергу солдати потребують бронежилетів класу захисту 4 - 4+.
  – Нам говорять люди: «Чому ми вам помагаємо, даємо гроші,а ви їх не витрачаєте?». Саме тому і не витрачаємо, бо найбільше потребуємо бронижелетів і чекаємо на можливість їх купити. Якщо мова йде за продукти, то це мають бути тільки довготривалого зберігання на 10-14 днів можна зберігати у складі у полі навіть при літній температурі. Кріплення, оптика, приціли – це дороге обладнання і за своїм призначенням ми його не потребуємо. А от пристрої нічного бачення нам таки необхідні.
      Не обійдуться без пристроїв нічного бачення і вояки спеціального батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль». Його 60 бійців мали виїхати на Схід ще 19 червня, однак через брак бронежилетів їхню ротацію відклали на вихідні. Заступник командира батальйону «Тернопіль» Микола Сивирин пояснив, військові нестимуть службу на блокпостах, тому в них є особливі потреби:
 – Нам потрібні дизельні генератори, електротехнічне обладнання, щоб освітлювати блокпост, для роботи на варті необхідні тепловізори, біноклі, радіостанції, а так само наплічники – це 50 л і більше. Як інші, нам теж потрібні бронежилети 4-4+.
      Такі ж потреби у добровольців тернопільської військової частини Національної гвардії. Прохання про допомогу члени Обласного штабу національної оборони розмістять на біг-бордах і сіті-лайтах Тернополя. Та вже зараз тернопільські автомайданівці знаходяться у Польщі, щоб придбати перші бронижелети, яких сьогодні потребують вояки.  
      У той час, як громадські діячі збиратимуть кошти на Театральному майдані, усі небайдужі можуть надіслати гроші по перерахунку. Реквізити для надсилання:    
Реквізити для надсилання коштів:
Отримувач: ТООТ Червоний Хрест України
Код отримувача: 02940339
Розрахунковий рахунок: 26004700240920
Банк отримувача: ПАТ КБ «Правекс-Банк» у м.Києві
МФО 380838
Призначення платежу: Фонд підтримки українського війська та сприяння обороноздатності України.


Немає коментарів:

Дописати коментар