понеділок, 23 червня 2014 р.

Меморандум круглого столу «НУО і Вибори Президента. Аналіз і прогнози»

Меморандум
(Тернопіль, Круглий стіл «НУО і Вибори Президента. Аналіз і прогнози», 22 червня 2014)

Ми, представники неурядових організацій та громадських рухів України, заявляємо про об’єднання зусиль в спільну ініціативу.
Головною метою ініціативи є сприяння проведенню в Україні чесних та прозорих  і відтак легітимних виборів як на місцевому рівні, так і до Верховної Ради.

Під час здійснення ініціативи збиратимуться та аналізуватимуться повідомлення засобів масової інформації, суб'єктів владних повноважень, суб’єктів виборчого процесу, громадських організацій і громадян про недоліки законодавства, унеможливлення порушень, надаватиметься юридична оцінка, ініціюватимуться відповідні звернення до суб’єктів владних повноважень щодо належної реакції на виявлені та документовані правопорушення.
 Ми готові координувати свою діяльність з усіма політичними силами та кандидатами, які дійсно виступають за проведення чесних, прозорих та демократичних виборів в Україні, зокрема у питаннях моніторингу виборчого процесу.  Вважаємо, що з метою налагодження більш ефективної діяльності громадськості, необхідно об’єднати зусилля усіх громадських організацій так, щоб переважна більшість виборчих дільниць не залишилася поза увагою міжнародних або українських громадських спостерігачів і заявляємо про створення коаліції  НУО « За прозорі вибори», як спільного центру координації громадянських ініціатив України,  щодо забезпечення проведення чесних, прозорих та демократичних виборів і запрошуємо всіх, хто виступає за чесні вибори до співпраці.

Закликаємо Вас до співпраці, пропонуємо відповідно до компетенції користуватися інформацією про порушення, яку ми будемо оприлюднювати та, своєю чергою, інформувати нас у разі виявлення порушень.
Меморандум відкритий до підписання. Текст розроблено та узгоджено повноважними представниками громадських організацій України:
 «Тернопільська правозахисна група», Центр "Доброчин, “Подільський центр Гендерна рада” «Адапційний чоловічий центр», «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь», «Нівроку», «Рідне місто», ІЦ «Майдан Моніторинг, Асоціація "Нові горизонти", «Файне місто», “Рідне місто”, ,  “Світанок”, “Берегиня”, Автомайдан Харків,   

2 коментарі: