четвер, 14 грудня 2017 р.

Залишки коштів місцевих бюджетів зросли до 79,6 млрд грн



До кінця року залишилось два тижні!  І ми очікуємо від місцевого самоврядування реалізації якісних проектів на місцях. Сьогодні ми бачимо, що залишки коштів місцевих бюджетів зросли вже до 79,6 млрд грн. Ці кошти знаходяться на казначейських рахунках (65 млрд грн) та на депозитах (14,6 млрд грн).

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці в Фейсбук.
«Ми бачимо тенденцію, як обсяги залишків коштів місцевих бюджетів щороку зростають. Станом на 1 січня 2016-го, вони становили 31 млрд грн,  1 січня  2017 року – вже 49 млрд грн, а станом на 1 листопада цього року вони сягнули 79,6 млрд грн . За неповний рік вони зросли на понад 30 млрд гривень.
Неефективне використання коштів на місцях – це, в першу чергу, свідчення відсутності проектів. Органи місцевого самоврядування повинні активніше займатись розробкою й впровадженням інфраструктурних проектів, адже фінансовий ресурс для цього є. Кошти, спрямовані місцевим бюджетам, повинні, в першу чергу працювати на підвищення якості життя у громадах!  України», - написав Геннадій Зубко.
Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Немає коментарів:

Дописати коментар